Premijera Genetovih “Sluškinja” u Beton kinu (video)

sluskinje

U četvrtak, 27. veljače, u 20.30 sati u Beton kinu (MKC Split) bit će premijerno prikazana predstava “Jean Genet: Sluškinje – paralelna ekspozicija“.  To je prva predstava kazališnog laboratorija kojega je Goran Golovko pokrenuo u sklopu umjetničke organizacije “Albalunna”, gdje će se u kreativnoj slobodi propitivati naša stvarnost.

U predstavi igraju Nikša Arčanin, Petra Težak, Andrea Mladinić, Goran Marković, Stipe Radoja, Matea Elezović. Kostimografkinja je Ana Marin. Kao malu specifičnost u odnosu na konvencionalna kazališta, publika će predstavu gledati s maskom na licu koju će dobiti na ulazu. Premijera je u četvrtak, a igrat će i u naredna dva dana u 20.30 sati.

Cijena ulaznice je 50 kuna, a mogu se kupiti u F-toursu (Trg Hrvatske bratske zajednice 3, Split) te na blagajni Galerije Multimedijalnog kulturnog centra (Savska bb) sat vremena prije predstave. Studenti, umirovljenici i nezaposleni za kartu trebaju izdvojiti 30 kuna.

*Jean Genet bio je ugledni i kontroverzni francuski romanopisac, dramatičar, pjesnik, esejist i politički aktivist. Rano u životu je bio skitnica i sitni kriminalac, no kasnije se posvetio pisanju. Njegova glavna djela su romani Querelle u Brest, Thief’s Journal i Gospa od cvijeća, a drame Balkon, Crnci, Sluškinje.

Oglasi