Javna tribina za sve aktere splitske kulturne scene

tribina prijestolnica kulture

Nije tajna da se Grad Split namjerava prijaviti na natječaj za titulu Europske prijestolnice kulture 2020. U skladu s tim, organizira se javna tribinu o prednostima i izazovima koje projekt Europske prijestolnice kulture stavlja pred Grad, ali i aktere koji djeluju u području kulture (i institucionalne i nezavisne), koja će se održati u petak, 28.veljače s početkom u 17h u prostorima Multimedijalnog kulturnog centra (MKC).

Tim povodom u Split dolaze  gosti iz Slovenije, točnije grada Maribora koji će predstaviti projekt Maribor Europska prijestolnica kulture 2012., i to Peter Tomaž Dobrila, inicijator i koautor projekta Maribor EPK 2012, Miha Horvat, Fundacija son:DA, kibla, Maribor i Marko Brumen, producent / projekt manager.

Osim gostiju iz Maribora, na tribini će sudjelovati i Igor Baković, savjetnik Grada Splita za kulturu i znanost, predstavnici vijeća u kulturi Grada Splita, predstavnici Platforme Doma mladih a ovim putem pozivaju se svi zainteresirani akteri splitske institucionalne i izvaninstitucionalne kulture.

Javna tribina se održava u sklopu projekta „Civilno-javna partnerstva u kulturi i hibridne institucije“ koji provodi Savez udruga Operacija Grad (Zagreb) u partnerstvu sa udrugama Art Radionica Lazareti (Dubrovnik), Drugo more (Rijeka), Savez udruga Rojc (Pula) i Koalicija udruga mladih (Split), uz potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, a organizatori su Koalicija udruga mladih i Platforma Doma mladih.

Više o tribini pogledajte na eventu.

Koalicija udruga mladih je nestranačka i nepristrana koalicija čije članice djeluju po principima civilnog društva, te poštuju slijedeća načela: transparentnost, toleranciju, nenasilnu komunikaciju, konsezualno donošenje odluka, ravnopravnost udruga unutar koalicije i međusobnu podršku. Osnovana je radi ustanovljavanja nezavisnog kulturnog centra mladih grada Splita, kroz koju će se mladi integrirati u zajednicu aktivno sudjelujući u osmišljavanju i proizvodnji kulturnih i subkulturnih sadržaja.

Platforma Doma mladih zagovaračka je platforma na lokalnoj razini – neprofitna, nestranačka i participativna inicijativa za nezavisnu kulturnu scenu i scenu mladih/za mlade. Čine je organizacije civilnog društva iz područja suvremene kulture i umjetnosti i ustanova u kulturi.

Oglasi