EKSKLUZIVNO: Program HDZ-ove “Vlade u sjeni“ u tri i pol točke

Redakcija Dišpeta obavila je kratki razgovor sa visokopozicioniranim izvorom iz najveće oporbene stranke HDZ-a, kojemu ni redakcija Dišpeta ne zna identitet. Razgovor je otpočetka obavijen velom tajne, kakvu znaju stvoriti samo visokopozicionirani izvori koji nemaju ime pa se na trenutak činilo da vodimo izmišljen razgovor sa izmišljenom osobom. No zbog dobrog izvora, osjetili smo potrebu za ustupanjem tri i pol točke programa takozvane „Vlade u sjeni“

1. Pelješki most

Glavni cilj Vlade u sjeni jest izgradnja Pelješkog mosta. Nakon što smo u vrijeme svoje vladavine uspješno započeli izgradnju i nevidljivim radovima zamračili za crni fond stranke višemilijunske iznose obećavamo da ćemo našim dolaskom na vlast napokon dovršiti Pelješki most. Zaključujemo da na poziv sadašnjeg premijera oko konsenzusa o bitnim političkim i gospodarstvenim  pitanjima ne želimo razgovarati jer vladajući ne ispunjavaju naš glavni uvjet, a to je nastavak izgradnje. Smatramo krajnje nedomoljubnim činom što trenutna vladajuća garnitura ne želi dovršiti jedan od najvećih dostignuća prijašnje vlade koji su s jednim bagerom i nekoliko kamera stvarali iluziju o brizi za jug Hrvatske. Da li smo mi uzalud trošili tolike milijune koji nisu doveli do ničega?

2. Crkva

Činjenica je da trenutni premijer ne ide u Crkvu. Stoga je politička odluka da osobni izbor vjeroispovjesti pretvorimo u reklamu za HDZ. Naime, u današnje vrijeme socijalnih mreža, dojmljivih nagrada nekih portala koje nude lovu za slike s vijestima smatramo da je bitno da svaki naš istaknuti član ima sa sobom mobitel i to po mogućnosti sa što boljom kamerom. Bitno je istaknuti dobru suradnju Crkve i HDZ-a u svim prilikama. Na slikama izbjegavati zijevanje, kunjanje, te spremanje lemozine u vlastiti džep. Iskoristiti sve prilike poput krštenja, pričesti, krizme, svih blagdana, po mogućnosti i organizirati razne prikladne evente poput nedavne molitve protiv Zakona o medicinski pomognutoj oplodnji. I najbitnije, makar i da dijete više voli matematiku od vjeronauka, matematiku može imati i jedan, ali vjeronauk mora biti zaključan s odličan. Za kraj, Crkva nije utočište vjernika, nego idealan politički poligon kojeg iskorištavamo kao nitko prije nas.

3. Jasno argumentiranje

Moto HDZ-a jest „Unaprijed smisli odgovor“. Govore da su se vremena promijenila, mi na tu tvrdnju odlučno kažemo NE. Na sjednicama rukovodstva HDZ-a se otkrilo da kod pokušaja argumentirane rasprave u trenutcima kad ne znamo odgovor, 99% rukovodstva sugovorniku uzvrati : „Znam gdje si bila/bio 45-te!“ Nakon toga učestalo nastaje neugodan muk, tišina i napetost koja se reže nožem. Ako među intelektualcima poput nas još dan danas spominjanje prošlih vremena stvara neugodu i ne znamo što bi sa sobom, smatramo da na sva politička pitanja imamo savršen odgovor. Ipak, držeći se one stare „sto ljudi, sto ćudi“ nastupamo s oprezom, pa u nekim drugim slučajevima poput ovih što ne idu na vjeronauk  ili o radnjama onih pederčina i lezbača odgovaramo da su te sve te radnje znak krajnje nedomoljubnog čina.

3½ . Imidž je sve

Tu smo nekad bili najbolji. Danas nosimo teret ovih što su zajebali, pa su otkriveni u korupciji. Nakon Tuđmana, Sanadera i Kosor, bivših zvijezda vodilja o kojima se danas govori malo toga dobrog, sagledali smo pogreške prethodnika i napravili pomake. Izbjegavamo imidž jednog vođe. Prvi je razlog, što prethodne vođe nisu ipak bile sjajne, a ova fora sa timom nekim strankama i pali. Drugi razlog je taj što Karamarko izgleda bezličnije i od predsjednika RH Josipovića. Mlađi članovi kažu da Karamarko u svim situacijama izgleda poput one mlade glumice iz Sumraka, što u svim scenama ima isti izraz lica. Znate one  šta je čas s onim vampirom, čas s vukodlakom. Ta usporedba je nedopustiva jer birači ne smiju stvoriti dojam da imamo prevrtljivog predsjednika koji ne zna s kim će, a i ne zna se nasmijat. Vlada u sjeni je dodala i ministarstvo specijalnih efekata. Od sada će te i u Karamarkovim govorima osjetiti dašak Hollywodske akcije. Možda neće stvarati potrese, ali dojam će biti mnogo bolji. Za osmjeh imamo i sjajnog dublera, a za sve ostalo tu je uvijek raspoloženi Jandroković.

Oglasi